domingo, 24 de febrero de 2019

Όταν η πραγματικότητα δεν μπορεί να εξηγηθεί, μπορούμε να αλλάξουμε θεωρίες ή αναλυτικά εργαλεία;



Όταν η πραγματικότητα δεν μπορεί να εξηγηθεί, μπορούμε να αλλάξουμε θεωρίες ή αναλυτικά εργαλεία;


Στα Μαθηματικά χρησιμοποιείται ένας ειδικός όρος, invariance. Τι είναι αμετάβλητο; Με απλούστερους όρους, ένα αμετάβλητο είναι κάτι που δεν αλλάζει. Αναλλοίωτο είναι ένα πολύ ισχυρό ακίνητο που μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με τα παιχνίδια, τα χρώματα, η συμμετρία, η ισοτιμία, η επαγωγή. Ένα πρόβλημα invariance παρουσιάζει πολλές μορφές, το πιο δύσκολο είναι να το αναγνωρίσουμε.

Σε αντικειμενοστραφή προγραμματισμό και λειτουργικό προγραμματισμό, ένα "αμετάβλητο αντικείμενο" είναι ένα αντικείμενο του οποίου η κατάσταση δεν μπορεί να τροποποιηθεί όταν δημιουργηθεί. Ένα αντικείμενο μπορεί να θεωρηθεί αμετάβλητο, αν και μερικά από τα εσωτερικά χαρακτηριστικά του αλλάζουν, όσο η κατάσταση του αντικειμένου δεν φαίνεται να αλλάξει από μια εξωτερική προοπτική σε αυτό. Τα αναλλοίωτα αντικείμενα είναι χρήσιμα επειδή είναι ασφαλή σε πολλαπλά και σύνθετα περιβάλλοντα. Είναι επίσης εύκολο να κατανοήσουν και είναι εύκολο να το αιτιολογήσεις. εκτός από την προσφορά μεγαλύτερης ασφάλειας από τα αντικείμενα που μεταβάλλονται.

Στην πραγματική ζωή, στις επιχειρήσεις, στον τομέα της επιστημονικής έρευνας, σε οποιοδήποτε τομέα, παράγονται δεδομένα που πρέπει να αναλύονται για τη λήψη αποφάσεων. Τα δεδομένα οργανώνονται ή διανέμονται έτσι ώστε να μπορούν να ληφθούν συμπεράσματα και απαντήσεις σχετικά με το περιεχόμενο και το νόημα. Η πιο γενική κατανομή είναι η κανονική καμπύλη κατανομής, μια συμμετρική καμπύλη, σχήματος καμπάνας που περιέχει τα συνολικά διανεμόμενα δεδομένα εξίσου και τις δύο πλευρές των τριών (διάμεσος, και λειτουργία) βασικές αξίες. Για τον πληθυσμό, μια παράμετρος που ονομάζεται τυπική απόκλιση καθορίζει σε ποια απόσταση από το κέντρο βρίσκονται άλλες τιμές. Στην καμπύλη, οι περιοχές είναι πιθανότητες που υπολογίζονται μεταξύ επιλεγμένων τιμών.

Όταν οι πραγματικές κατανομές δεν είναι φυσιολογικό, αλλά δεν πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως το κεντρικό οριακό θεώρημα, είναι δυνατόν να γίνει μια προσέγγιση ή το σύνολο των κατανομών στο φυσιολογικό. Κατά μία έννοια, είναι η κανονική κατανομή σαν αμετάβλητη; Κυριολεκτικά, τα πάντα μπορούν να εξηγηθούν με τους κανόνες της.


Στον σημερινό κόσμο, η τεχνολογία πολλαπλασίασε εκθετικά την ικανότητα παραγωγής δεδομένων. Πριν από μια δεκαετία, ένα μεγαμπάιτ ήταν ένα μεγάλο μέγεθος. Σήμερα δεν είναι σχεδόν ίσο με το περιεχόμενο μιας φωτογραφίας υψηλής ανάλυσης. Είμαστε ήδη στην εποχή των petabyte, έχουν οριστεί ονόματα για τις νέες μονάδες. Το Brontobil (που θυμάται τους brontosaurs;) εξακολουθεί να μην χρησιμοποιείται. Η κανονική καμπύλη θα ακολουθήσει το θρόνο της, ή θα πρέπει να αλλάξει;

Είναι δυνατόν; Το «κανονική βροντοσαύρος καμπύλη» είναι παράξενο, ασυνήθιστο, σπάνια, αναπάντεχη, ανώμαλη, ανώμαλη, ασυνήθιστο, παράξενο, ασυνήθιστο, μοναδικό, μοναδικό, αλλά δεν είναι επίσης αλήθεια ο κόσμος; Ένα παράδειγμα: Τα ζευγάρια που πηγαίνουν στο μεσημεριανό γεύμα, ούτε κοιτάζουν ο ένας τον άλλο ούτε βλέπουν τι τρώνε. φίλους που είναι σε μια συνάντηση και κανείς δεν μπορεί να πει πως είναι ντυμένη τον φίλο που κάθεται δίπλα του, επειδή ασχολούνται με το παιχνίδι? οι άνθρωποι που περπατούν στο δρόμο και χρειάζονται έξυπνα μπαστούνια σαν τους τυφλούς για να αποφύγουν να χτυπήσουν ανθρώπους ή τοίχους. Όλα όσα φαινόταν υπερβολική φαντασία στο παρελθόν, είναι σήμερα ρουτίνα.





No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.