jueves, 21 de febrero de 2019

Normal dağılım veya "Gauss Bell": Şansınızı nasıl değiştirirsiniz?


Normal dağılım veya "Gauss Bell": Şansınızı nasıl değiştirirsiniz?

Normal dağılım, merkezi bir değer etrafında gruplanmış verileri tanımlayan sürekli değişken bir olasılık dağılımıdır. Değerlerin rasgele nedenler veya şans için değiştiği herhangi bir işlem normal dağılıma sahiptir. Bu durum doğal fenomenlerde sık görülür (bu nedenle "normal" adı). Grafiksel gösterimi, aynı zamanda yanlış bir şekilde atfettiği ve astronomik fenomenleri analiz etmek için sık kullandığı Carl Friedrich Gauss'un şerefine Gauss çanı olarak da bilinen normal dağılım eğrisidir.

Normal dağılım en çok bilinen ve tüm dağılımlarda kullanılan, birçok olasılık problemi için referans standarttır. Ölçme, psikoloji, eğitim konularında bazı uygulamalar (Her vaka daha sonra detaylı olarak ve hesaplamalarla geliştirilecektir).

(i) Limitler, puanlar veya verilen değerler dahilindeki davaların yüzdesini belirleyin.
(ii) Belirli bir puanın, puanın veya referans değerin altında veya üstünde olan vakaların yüzdesini belirleyin.
(iii) Verilen davaların yüzdesini içeren puanların sınırlarını belirlemek
(iv) Bir öğrencinin grubundaki yüzdelik derecesini belirlemek.
(v) Öğrencinin yüzdelik sıralamasının yüzdelik değerini öğrenin.
(vi) İki dağılımı da örtüşme açısından karşılaştırın.
(vii) Kanıtların göreceli zorluğunu belirlemek ve
(viii) Bir grubu belirli bir kapasiteye veya yeteneğe göre alt gruplara ayırın ve karşılık gelen nitelikleri atayın.

Uygulamada, genel olarak, nüfusunuzun gerçek dağılımını bilmiyorsunuz, ancak Lyapunov Teoremine veya "Merkezi Limit Teoremi" (TLC) 'ye dayanarak, normal dağılımla makul bir hassasiyetle tahmin edebilirsiniz. Gerekçelendirme, verilerin rastlantısallığına, birçok bağımsız faktörün varlığına ve numunenin boyutuna (30 veya daha fazla) yatmaktadır. Daha fazla düzeltme ile, dağılımının teorik olarak doğrulanması yerine, numuneden normallik yaklaşımının mümkün olup olmadığını görmek için bir normallik testi uygulanır.

Bu prosedür, bir popülasyonun ortalamasını veya varyansını bilmediğinizde ve örneklerin istatistiklerinden bir tahmin yapmanız gerektiğinde çok faydalıdır. NAFTA ile, yeterince büyük bir popülasyonun (30 veya daha fazla element) bir popülasyonunun örnek yollarının dağılımı, popülasyon dağılımından bağımsız olarak normal bir dağılımı takip eder.



Psikolog Mónica Ferrero, depresyonun bir hastalık değil bir KARAR olduğunu teyit ediyor. Bir talihsizlik yaşadığımızda (sevilen birinin kaybı, kopmuş bir ilişki, iş kaybı), bir süre için üzülmek normaldir ve zorunludur; Herhangi bir zarardan önce, üstesinden gelip ondan büyümek için "bu acıyı geçmek", "düelloyu detaylandırmak" gerekir.


Üzüntü genellikle depresyon ile ilişkilidir. Hüzün en az altı ay sürerse depresyon vardır; İstifa, terkedilme yanında. Depresyon, kişinin "havluya attığı", teslim olduğu ve "hayatı feragat ettiği" zaman teşhis edilir. Ve bu bir karar. Kimse hayatında acı çeken ve üzülecek bir şeyden suçlu değildir, ancak ne yapacaklarına karar verebilirler, bu yüzden iki seçeneğe sahip olurlar, sorunla ya da teslim olurlar. Bu kararla, büyüme sıkıntıdan, ya da çöküş ve depresyona girer.

Her ne kadar küçük gözükse de, her ne kadar ufak tefek olaydan önce yaşamı hatırlar, en iyi antidepresan olur. Beyin endorfin ve antidepresanlara benzer maddeler oluşturmaya başlar. Belki de iki hafta içinde, beyin artık depresyona girdiğine inanmıyor, bir şeyler yapma arzusunu ve "yaşama" arzusunu yeniden kazanıyor.


Diğer faaliyetlerde veya durumlarda, normal eğride, sol uçtan sağa doğru atlarsınız. Değişken bakış açılarını radikal bir şekilde gerektiren bir kuantum sıçramasıdır. Gerisi için endişelenmeyin, en konforlu alanı değiştiren ve bulan sizsiniz

Referanslar

SUPERAR LA DEPRESIÓN SIN FÁRMACOS


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.