martes, 12 de febrero de 2019

Hayatta büyük veri: Megabayttan Zetabayt'a, hızlandırılmış bir yol.


Hayatta büyük veri: Megabayttan Zetabayt'a, hızlandırılmış bir yol.

Dijital dünyadaki ölçüm birimlerinin ne anlama geldiğine dair bir fikir edinmek için, pratik bir ölçüm birimi olarak "İstatistik Uygulamasına Giriş" (Mccabe, Moore ve Craig, Altıncı Baskı, 2009, 1100 sayfa) kitabını alıyorum. 20 megabaytlık bir dijital ağırlık (20 Mb)

Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi'nin yaklaşık 36.5 milyon kitabı vardır. Basit olması için her kitabın 20 Mb olduğunu varsayarsak, dijital değer 73 milyon Mb olacaktır.

Tüm formatlarda veri üretme kapasitesi katlanarak artmakta, bu alandaki uzmanlar sürekli ölçüm birimleri oluşturmaktadır. Tablo, Mb'den Gigabayt'a (1024 Mb), Terabayt'a (1024 Gb) ve benzerlerine geçişi göstermektedir. Tablo Geopbyte'a kadar gösteriyor.

Zaten bir canavar var (dinozorları hatırlayarak) Brontobyte = 1024 x 1024 x Zb. Ve çünkü 1024 x 1024 x Bb'ye eşdeğer Dinobyte (Tyrannosaurus rex'in onuruna) oluşturamazsınız, Başınız ağrıyor mu? Bende.



İnsan ölçeğine anlaşılır ve hayal edilebilir bir şey getirmek için, Kongre Kütüphanesi'nin dijital içeriğini dönüştürdük: Bir Terabayt (Tb), Kütüphanenin içeriğinin yalnızca% 0.1'i, ancak bir Petabayt (Pb) Kütüphanenin 1.47 katı. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm araştırma merkezlerinin, üniversitelerin ve şirketlerin kütüphaneleri 2 petabayta eşittir. Peru'da, yalnızca 200 kitabı olan üniversiteler olduğu göz önüne alındığında, Ulusal Kütüphane ve tüm halk kütüphaneleri dahil olmak üzere toplam üniversite kütüphanesi, bir petabitin% 2 veya% 3'üne ulaşabilir.




205 için, mevcut veriler Zetabayt (Zb) cinsinden ölçülecek ve 175 Zb olacağı tahmin edilmektedir. Bugün bir ZB, bir buçuk milyon Kongre Kütüphanesine eşitse, bu 175 Zb'nin değeri ne olacaktır?


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.