domingo, 24 de febrero de 2019

Gerçek açıklanamadığında teorileri veya analitik araçları değiştirebilir miyiz?


Gerçek açıklanamadığında teorileri veya analitik araçları değiştirebilir miyiz?


Matematikte değişmezlik özel bir terimdir. Değişmeyen nedir? En basit ifadeyle, değişmeyen bir şey değişmeyen bir şeydir. Değişmezlik, oyunlar, renkler, simetri, parite, indüksiyon ile ilgili problemlerin ele alınmasını sağlayan çok güçlü bir özelliktir. Bir değişmezlik sorunu birçok biçim sunar, en zor şey onu tanımaktır.

Nesne yönelimli programlama ve işlevsel programlamada, bir "değişmez nesne", durumu bir kez oluşturulduktan sonra değiştirilemeyen bir nesnedir. Nesnenin durumu, dış bir bakış açısından değişmediği sürece, içsel niteliklerinin bir kısmı değişse de, bir nesnenin değişmez olduğu düşünülebilir. Değiştirilemeyen nesneler yararlıdır çünkü çok ve karmaşık ortamlarda güvenlidir; onlar da anlaşılması kolaydır ve onlar hakkında düşünmesi kolaydır; değiştirilebilir nesnelerden daha fazla güvenlik sunmak yanında.

Gerçek hayatta, iş dünyasında, bilimsel araştırma alanında, herhangi bir alanda karar almak için analiz edilmesi gereken veriler üretilir. Veriler, içerik ve anlamla ilgili sonuç ve cevapların elde edilebileceği şekilde düzenlenir veya dağıtılır. En genel dağılım, üç temel değerin (medyan ve mod) her iki tarafına eşit olarak dağıtılmış toplam veriyi içeren simetrik, çan şeklindeki bir eğri olan Normal Dağılım Eğrisi'dir. Popülasyon için, standart sapma olarak adlandırılan bir parametre, merkezden diğer değerlerin ne kadar uzakta bulunduğunu belirler. Eğride, alanlar seçilen değerler arasında hesaplanan olasılıklardır.

Reel dağılımlar normal olmadığında, ancak Central Limit Teoremi gibi bazı gereksinimler karşılandığında, dağılımları normale çevirmek veya ayarlamak mümkündür. Bir anlamda, normal dağılım değişmez bir şey midir? Kelimenin tam anlamıyla, her şey kendi kuralları ile açıklanabilir.


Günümüz dünyasında, teknoloji katlanarak veri üretme kapasitesini katladı. On yıl önce, bir megabayt çok büyüktü. Bugün yüksek çözünürlüklü bir fotoğrafın içeriğine neredeyse eşittir. Zaten petabayt çağındayız, yeni birimler için isimler tanımlandı. Brontobayt (brontosaurları hatırlamak?) Hala kullanılmamaktadır. Normal eğri tahtını mı takip edecek yoksa değiştirilmeli mi?

Mümkün mü "Brontosaurus'un normal eğrisi" tuhaf, sıradışı, nadir, beklenmedik, anormal, anormal, sıradışı, tuhaf, seyrek, sıra dışı, tekil, ancak dünya da değil mi? Tek bir örnek: Öğle yemeğine çıkan çiftler, ne birbirlerine bakarlar, ne yediklerini görmezler; toplantıda olan ve hiç kimse yanında oturan arkadaşlar yanında oturan arkadaşın nasıl giyindiğini söyleyemedi; İnsanları veya duvarları vurmamak için sokakta yürürken ve kör gibi akıllı çubuklara ihtiyaç duyan insanlar. Geçmişte abartılı görünen her şey, bugün rutindir.






No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.