martes, 12 de febrero de 2019

Μεγάλα δεδομένα στη ζωή: Από τα Megabyte έως τα Zetabytes, ένα επιταχυνόμενο μονοπάτι.


Μεγάλα δεδομένα στη ζωή: Από τα Megabyte έως τα Zetabytes, ένα επιταχυνόμενο μονοπάτι.

Για να πάρετε μια ιδέα για το τι σημαίνουν οι μονάδες μέτρησης στον ψηφιακό κόσμο, θα λάβει ως μονάδα της πρακτικής ως ένα βιβλίο, «Εισαγωγή στην Πρακτική της Στατιστικής» (McCabe, Moore και Craig, έκτη έκδοση, 2009, 1100 σελίδες) ένα ψηφιακό βάρος 20 Megabytes (20 Mb)

Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών έχει περίπου 36,5 εκατομμύρια βιβλία. Αν για απλότητα υποθέτουμε ότι κάθε βιβλίο έχει 20 Mb, τότε η ψηφιακή αξία θα είναι 73 εκατομμύρια Mb.

Η ικανότητα παραγωγής δεδομένων σε όλες τις μορφές αυξάνεται εκθετικά, οι ειδικοί σε αυτό το πεδίο δημιουργούν συνεχώς μονάδες μέτρησης. Πίνακας Mb πάνω από το Gigabyte (1024 Mb) δεικνύεται, η terabyte (1024 Gb), και ούτω καθεξής. Ο πίνακας εμφανίζεται στο Geopbyte.

Υπάρχει ήδη ένα τέρας (θυμηθούμε τους δεινοσαύρους) η Brontobyte = 1024 χ 1024 χ Zb. Και επειδή δεν μπορείτε να δημιουργήσετε Dinobyte (προς τιμήν του Tyrannosaurus rex) ισοδυναμεί με 1024 x 1024 x Bb ¿Os και το κεφάλι κακό; Και εγώ.



Για να μεταφέρετε κατανοητό και να φανταστεί κανείς την ανθρώπινη κλίμακα, έχουμε γίνει το ψηφιακό περιεχόμενο από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου: ένα terabyte (TB) είναι μόλις 0,1% του περιεχομένου της βιβλιοθήκης, αλλά ένα petabyte (Pb) είναι τώρα 1,47 φορές η Βιβλιοθήκη. Οι βιβλιοθήκες όλων των ερευνητικών κέντρων, των πανεπιστημίων και των εταιρειών στις Ηνωμένες Πολιτείες ισοδυναμούν με 2 πεταβιάτες. Στο Περού, θεωρώντας ότι υπάρχουν πανεπιστήμια με μόλις 200 βιβλία, συνολικού πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Βιβλιοθήκης και όλες τις δημόσιες βιβλιοθήκες μπορεί να φθάσει το 2% ή 3% του petabyte.




Για το 205, τα διαθέσιμα δεδομένα θα μετρηθούν σε Zetabytes (Zb) και υπολογίζεται ότι θα υπάρξουν 175 Zb. Αν σήμερα, η ΚΗ ισούται με ένα εκατομμύριο και ένα μισό Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, Ποια είναι η αξία αυτών των 175 Zb;


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.