jueves, 21 de febrero de 2019

Η κανονική κατανομή ή "Gaussian Bell": Πώς να αλλάξετε την τύχη σας


Η κανονική κατανομή ή "Gaussian Bell": Πώς να αλλάξετε την τύχη σας

Η κανονική κατανομή είναι μια συνεχής μεταβλητή κατανομής πιθανότητας που περιγράφει τα δεδομένα που ομαδοποιούνται γύρω από μια κεντρική τιμή. Οποιαδήποτε διαδικασία, όπου οι τιμές αλλάζουν για τυχαίες αιτίες ή τύχη, έχει κανονική κατανομή. Αυτή η κατάσταση είναι συχνή σε φυσικά φαινόμενα (εξ ου και το όνομα "φυσιολογικό"). Η γραφική παράσταση είναι η κανονική καμπύλη κατανομής, που ονομάζεται επίσης Gaussian προς τιμήν του ο Carl Friedrich Gauss, ο οποίος αποδοθεί εσφαλμένα την εφεύρεση και ότι η συχνά χρησιμοποιείται για να αναλύσει τα αστρονομικά γεγονότα.

Η κανονική κατανομή είναι η πιο γνωστή και χρησιμοποιείται όλων των κατανομών, είναι το πρότυπο αναφοράς για πολλά προβλήματα πιθανότητας. Μερικές εφαρμογές στη μέτρηση, την ψυχολογία, την εκπαίδευση (Κάθε περίπτωση θα αναπτυχθεί αργότερα, με λεπτομέρειες και υπολογισμούς).

(i) Προσδιορισμός του ποσοστού των περιπτώσεων εντός ορίων, βαθμών ή δεδομένων τιμών.
ii) Προσδιορίστε το ποσοστό των περιπτώσεων που είναι πάνω ή κάτω από ένα δεδομένο σκορ, σημείο ή τιμή αναφοράς.
(iii) Προσδιορίστε τα όρια των βαθμολογιών που περιλαμβάνουν ένα συγκεκριμένο ποσοστό των περιπτώσεων
(iv) Καθορίστε το ποσοστό εκατοστημόρια ενός μαθητή στην ομάδα του.
(v) Μάθετε την εκατοστιαία αξία του βαθμού εκατοστημορίου ενός σπουδαστή.
(vi) Συγκρίνετε τις δύο κατανομές όσον αφορά την επικάλυψη.
vii) Προσδιορίστε τη σχετική δυσκολία των αποδεικτικών στοιχείων και
(viii) Χωρίστε μια ομάδα σε υποομάδες σύμφωνα με μια συγκεκριμένη ικανότητα ή ικανότητα και αναθέστε την αντίστοιχη πιστοποίηση.

Στην πράξη, συνήθως, δεν γνωρίζουν την πραγματική κατανομή του πληθυσμού της, αλλά μπορεί να προσεγγίσει μια κανονική κατανομή με εύλογη ακρίβεια, με βάση το θεώρημα του Lyapunov ή «κεντρικό οριακό θεώρημα» (TLC). Η αιτιολόγηση έγκειται στην τυχαιότητα των δεδομένων, στην παρουσία πολλών ανεξάρτητων παραγόντων και στο μέγεθος του δείγματος (30 ή περισσότερο). Με μεγαλύτερη διόρθωση, αντί της θεωρητικής επαλήθευσης της κατανομής του, εφαρμόζεται μια δοκιμή ομαλότητας για να διαπιστωθεί εάν είναι δυνατή η προσέγγιση της κανονικότητας με το δείγμα.

Αυτή η διαδικασία είναι πολύ χρήσιμη όταν δεν γνωρίζετε τον μέσο όρο ή τη διακύμανση ενός πληθυσμού και πρέπει να κάνετε μια εκτίμηση από τα στατιστικά στοιχεία των δειγμάτων. Από τη NAFTA, η κατανομή των μέσων δειγματοληψίας ενός πληθυσμού αρκετά μεγάλου μεγέθους (30 ή περισσότερα στοιχεία) ακολουθεί μια κανονική κατανομή, ανεξάρτητα από την κατανομή του πληθυσμού.



Ο ψυχολόγος Mónica Ferrero επιβεβαιώνει ότι η κατάθλιψη ΔΕΝ είναι ασθένεια, αλλά ΑΠΟΦΑΣΗ. Όταν σκεφτόμαστε μια ατυχία (απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, ένα διάλειμμα του ζευγαριού, η απώλεια της θέσης εργασίας), είναι φυσιολογικό και απαραίτητο για να είναι θλιβερή για κάποιο χρονικό διάστημα? οποιαδήποτε απώλεια είναι απαραίτητο «να πενθήσει», «μέσα από τον πόνο» για να το ξεπεράσω και να αναπτυχθούν από αυτό.

Η θλίψη συνδέεται συχνά με την κατάθλιψη. Υπάρχει κατάθλιψη εάν η θλίψη διαρκεί τουλάχιστον έξι μήνες. εκτός από την "παραίτηση, την εγκατάλειψη". Η κατάθλιψη διαγιγνώσκεται όταν το άτομο "ρίχνει στην πετσέτα", παραδίδει και "αποποιείται τη ζωή". Και αυτό είναι μια απόφαση. Κανείς δεν είναι ένοχος για κάτι οδυνηρό να συμβεί στη ζωή σας και να αισθάνεται λυπημένος, αλλά εσείς μπορείτε να αποφασίσετε τι να κάνουμε, έτσι έχετε δύο επιλογές: την παράδοση ή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Με αυτή την απόφαση, η ανάπτυξη επιλέγεται από την αντίθεση, ή την κατάρρευση και πτώση της κατάθλιψης.



Κάθε ενέργεια, όσο μικρή και αν φαίνεται, που θυμάται τη ζωή πριν από το κακόβουλο περιστατικό, γίνεται το καλύτερο αντικαταθλιπτικό. Ο εγκέφαλος αρχίζει να σχηματίζει ενδορφίνες και ουσίες παρόμοιες με αντικαταθλιπτικά. Ίσως σε δύο εβδομάδες, ο εγκέφαλος δεν πιστεύει πλέον ότι είναι καταθλιπτικός, ξαναβρίσκει την επιθυμία να κάνει τα πράγματα και την επιθυμία να "ζήσει".


Σε άλλες δραστηριότητες ή καταστάσεις, στην κανονική καμπύλη, μεταβείτε από το αριστερό άκρο προς τα δεξιά. Είναι ένα κβαντικό άλμα, το οποίο απαιτεί μεταβαλλόμενες απόψεις με ριζοσπαστικό τρόπο. Μην ανησυχείτε για τα υπόλοιπα, είναι εσείς που αλλάζετε και βρίσκετε τον πιο άνετο χώρο

Αναφορές

SUPERAR LA DEPRESIÓN SIN FÁRMACOS

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.